(B)logboek: NPK 2021

Vorig jaar hebben we helaas wegens de Covid-crisis het Noordelijk PinksterKamp, ons jaarlijkse scoutinghoogtepunt, moeten missen. Gelukkig heeft de NPK-organisatie een manier gevonden om dit jaar het kamp tóch door te laten gaan. Niet op de Marnewaard, maar in alternatieve vorm. Wie onze social media volgt heeft al wat foto’s voorbij zien komen. Als bonus vind je op onze website nu ook de ervaringen van onze leden. Je leest het hieronder!

Bevers

De Bevers van Scouting Pekela zijn dit jaar weer op NPK geweest. Maar het was een ander NPK dan anders. Deze keer hoefden de Bevers niet heel ver van huis te zijn voor het kamp. Omdat het een beetje een bijzonder jaar was, kampeerden de Bevers namelijk op het scoutingterrein! Op het grasveld van scouting had de leiding een hele grote tent opgezet. Dat was heel erg handig want het regende best wel veel tijdens het kamp. In de tent konden ze allemaal lekker droog zitten bij de kachel.

Op kamp waren allemaal leuke dingen te doen! De bevers speelden heel veel spelletjes. Bijvoorbeeld Weerwolven van Wakkerdam. Dat is een spel met weerwolven, burgers, een heks, een ziener en een onschuldig meisje. Die mag stiekem kijken als iedereen slaapt.

Het eten was ook heel lekker. De leiding had pannenkoeken gebakken en die smaakten heerlijk. Vooral met heel veel suiker of stroop. En er waren niet alleen pannenkoeken. De bevers hebben ook nog patat gegeten en dat was natuurlijk ook super lekker!

Behalve alle spelletjes en het lekkere eten was er nog iets te doen. Iets dat heel belangrijk was! Er was namelijk een ongeluk gebeurd met de televisie! Die was zomaar ontploft en helemaal stuk. Maar dat was nog niet eens het ergste: alle superhelden waren door de ontploffing uit de televisie ontsnapt! De Bevers moesten ervoor zorgen dat alle superhelden weer terug in de televisie kwamen. Daarvoor moesten ze eerst de afstandsbediening vinden. Die was zoek. Gelukkig zijn de jongens en meiden bij de bevers slim en vonden ze de afstandsbediening. Toen konden alle superhelden weer terug in de televisie!

De Bevers sliepen dit NPK niet op scouting maar gingen ’s avonds weer naar huis. Toch waren er wel een paar bevers die thuis alsnog in een tent hebben geslapen!

Over een paar weken, op 26 juni, gaan de bevers alsnog logeren op scouting. Dan gaan ze proefkamperen en daar hebben ze veel zin in!

Welpen

De Welpen (de jongenswelpen en de meiden van Cupido) zijn dit jaar samen op NPK geweest. Hieronder lees je wat de jongens en meiden beleefd hebben.

Net als bij de andere groepen was het NPK van de welpen dit jaar een beetje anders. Ze kampeerden namelijk niet met alle welpen van het noorden in de Marnerwaard. De welpen hadden hun grote vuurtent en de slaaptenten van de kinderen dit jaar opgezet in het weiland van de familie Woltjer. En dat was een prima kampeerplek!

Meestal kamperen de jongens en de meiden apart van elkaar. Maar dit jaar kampeerden ze samen. Sommige kinderen vonden dat leuk en anderen iets minder. Maar er waren ook kinderen die het juist extra leuk vonden om samen te kamperen. Er waren maarliefst 3 stelletjes die kampverkering met elkaar hadden! Helaas mogen we niet zeggen wie dat waren…

Ook ’s avonds was het gezellig. De welpen zaten bij het kampvuur en speelden Weerwolven van Wakkerdam. De jongens hielden een kussengevecht in hun tent en aten heel veel snoepjes. Bij de meiden was het vast ook gezellig, maar dat weten we niet helemaal zeker. Hun tent werd namelijk bewaakt door waakhond Max en die liet de leiding niet bij de tent in de buurt komen!

De welpen hadden ook nog iets belangrijks te doen op kamp! Bij televisiestation Welpflix was iets vreselijks gebeurd! Alle programma’s waren door elkaar geraakt en iedereen was verdwaald in een andere film! De jongenwelpen waren Garfield (een dikke kat die van lasagne houdt). De meiden waren Cars. Door met een laptop of telefoon samen te werken met andere welpengroepen moesten ze dit probleem oplossen. Het lukte ook nog om te ontdekken wie al deze verwarring had veroorzaakt. Dat was mevrouw Groen. Zo zie maar weer dat onze welpen ook nog eens echte detectives zijn!

Scouts

De Scouts hebben hun pinksterweekend door gebracht op Label terrein de Boer. Het weekend zat vol met allerlei leuke activiteiten. De Scouts hebben genoten,  Lieke heeft opgeschreven wat de Scouts hebben gedaan tijdens dit NPK.

NPK

Vrijdag avond kwamen we aan en kregen we te horen in welke patrouilles we kwamen. Met de patrouilles moest je de tenten opzetten. Daarna hebben we nog Hollandse leeuw gedaan en bij het kampvuur gezeten. 

Zaterdag gingen we vuurtafels maken in met je patrouille. De Scoutshop is er ook nog geweest daar kon je iets kopen, RTV Noord kwam ook nog langs dat paste ook goed bij het thema dat was namelijk mediacentrale. We moesten daarom ook iets meenemen wat daarmee te maken heeft. Ik had een regisseur stoel meegenomen.  ‘S avonds hebben we gebarbecued, en bij het kampvuur gezeten natuurlijk! 

Het was anders dan normaal NPK maar het was wel super leuk en gezellig!  

Zondag moesten we eerst de tenten afbreken. Daarna gingen we een hike lopen. Aan het einde van de middag kwamen we weer terug en gingen we macaroni maken. We moesten eerst snijden en daarna op onze zelf gemaakte vuurtafels koken.  Zondag nacht moesten onder een soort luifel slapen die was ongeveer en halve meter hoog dus was dat best wel laag maar ik vond het wel lekker warm!

Maandag hebben we alles weer opgeruimd. Het regende best wel hard dus hebben een film gekeken in de schuur. Toen was het al weer 16:00uur dus gingen we naar huis. (daarna lekker in bad!) 

Lieke Meulman. 

Veentrappers

De veentrappers hebben samen met de Scouts hun weekend doorgebracht op Labelterrein de Boer. Voor de explorers was dit weekend een crazy 88 georganiseerd door het NPK, Daniek heeft hier een stukje over geschreven.  

NPK

Afgelopen pinksterweekend was het weer zo ver. Na een jaar zonder NPK, mocht de scouting toch weer op kamp. Helaas mochten we nog niet weer terug naar onze geliefde Marnewaard, maar ondanks dat was het alsnog een top weekend. Wij, als Veentrappers Pekela, hebben ons kamp gehouden in Oude Pekela en vanaf daar hebben wij verschillende opdrachten gedaan en hiermee punten verdiend.  

Op zaterdag hebben wij de 50 kleinere spellen gedaan, zoals een fiets versieren, een reclamespotje namaken, knopen leggen, een glijbaan bouwen en nog veel meer. We hebben zaterdagavond een online Kahoot gedaan met alle andere groepen en zijn wij 6e geworden. Zondag moesten we grotere spellen doen waar we meer punten mee konden verdienen. Dit waren een hike, een liefdesbrief schrijven, een zo hoog mogelijke toren bouwen van 15 2-meters en ‘Explorers’ schrijven met voorwerpen.  

Zondagavond was de prijsuitreiking. Tja… dan zou je maar per ongeluk met z’n allen naar Spotify aan het luisteren zijn in plaats van naar de Explo Radio waardoor je de prijsuitreiking mist en je een appje krijgt van de leiding die je feliciteert met een overwinning waarvan je niet eens weet dat je het hebt behaald. Blijkbaar waren wij, met 1 punt verschil, eerste geworden. Hier zijn wij natuurlijk super blij mee! 

Na de prijsuitreiking was er nog een korte nachthike voor ons uitgezet. Toen wij aankwamen op onze eindbestemming zat de leiding al bij een kampvuurtje op ons te wachten. Het was op dat moment al middernacht geweest en dat betekende dat Wouter-Jan jarig was. Dit hebben we met z’n allen gevierd met een lekker plakje cake. Daarna zijn wij weer terug gelopen naar ons kampterrein.  

De rest van de maandag hebben wij alles opgeruimd en zijn wij weer terug gefietst naar ons scoutinggebouw. Iedereen was uitgeput, maar het was zeker een leuk kamp. Hopelijk mogen wij volgend jaar weer terug naar de Marnewaard!  

Laat een reactie achter

Vind je dit bericht interessant? Deel het met anderen!

Vind je dit bericht interessant?
Deel het met anderen!

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in:

Wellicht ben je ook
geïnteresseerd in:

Nieuws

Alternatief NPK 2021

De voorbereidingen voor de corona-editie van het NPK zijn in volle gang. Voorlopig blijft het nog onduidelijk welke regels tijdens

Lees meer »
Nieuws

Alternatief NPK 2021

De voorbereidingen voor de corona-editie van het NPK zijn in volle gang. Voorlopig blijft het nog onduidelijk welke regels tijdens

Lees meer »
Nieuws

Alternatief NPK 2021

De voorbereidingen voor de corona-editie van het NPK zijn in volle gang. Voorlopig blijft het nog onduidelijk welke regels tijdens

Lees meer »

Met spoed gezocht: leiding voor onze Cupido Welpen!

Kun jij als geen ander themaspellen bedenken, speurtochten uitzetten of brood bakken op een houtvuur? Dan zijn de Cupido Welpen (meiden, 7-11 jaar) met spoed op zoek naar jou als leiding!

Zorg iedere zaterdagochtend voor een creatief en uitdagend programma en heb daarnaast natuurlijk een toffe tijd met je mede-leiding en andere mede-vrijwilligers.

Heb je een vraag of wil je gewoon eens komen kijken? Neem dan contact op via leiding.cupido@scoutingpekela.nl. Hopelijk tot snel!

Met spoed gezocht: leiding voor onze Cupido Welpen!

Kun jij als geen ander themaspellen bedenken, speurtochten uitzetten of brood bakken op een houtvuur? Dan zijn de Cupido Welpen (meiden, 7-11 jaar) met spoed op zoek naar jou als leiding!

Zorg iedere zaterdagochtend voor een creatief en uitdagend programma en heb daarnaast natuurlijk een toffe tijd met je mede-leiding en andere mede-vrijwilligers.

Heb je een vraag of wil je gewoon eens komen kijken? Neem dan contact op via leiding.cupido@scoutingpekela.nl. Hopelijk tot snel!